fallback

Нова технология за задвижване на автомобила

Френската фирма за автомобилни гуми Michelin е подписала споразумение с китайския производител на акумулатори MGL.

Става въпрос за съвместна разработка на нов вид задвижване на автомобила – два електромотори разположени в джантите и съответни елементи от окачването. Системата е разработена на базата на технологията Michelin Active Wheel, а китайската фирма ще изработи акумулаторите, които ще захранват двата двигателя, съобщава Automotive News Europe. Системата Michelin Active Wheel представлява колело, вътре в което са разположени два електромотори, специфични елементи от окачването и нова система на спирачки. Тази разработка позволява автомобилът да бъде без традиционните скоростна кутия и двигател. Единият електродвигател се захранва от акумулаторите задвижва колелото в което се намира, вторият отговаря за дейността на активното окачване. В рамките на споразумението между Michelin и MGL вече е създаден електромобил със системата Active Wheel, който е на базата на модела Lifan 520. Въпреки че този автомобил не е преминал през никакви тестове и изпитания (проверена е само безопасността на акумулаторите) производителите твърдят, че електромоторът ще позволи постигането на максимална скорост от около 140 км/час, а с едно зареждане ще може да се минат 100-130 километра. Литиево-йонните батерии могат да издържат на хиляди цикъла на зареждане преди да се наложи замяната им. Пълното им зареждане изисква само два часа.
Тагове:
fallback
  • #14
    Анонимен ( преди 15 години )
    Za drugite nadprevari ne znam no vuv formua 1 michelin izob6to ne bqha po lo6i ot bridgestone. V nqkoi slu4ai dori bqha po-dobri
  • #13
    ОТ ОТВОРКОВЦИТЕ ( преди 15 години )
    Весоо ти да не си бавноразвиващ? Те хората те убиха с факти ама гладкия ти мозък си плямпа една и съща ха ха ха.. Що ме караш да се ровя в нета като щеше да ти отнеме 1 минута да провериш сам ето ти малко инфо за Добрия Мишелин иЛошия Бриджстоун http://***.motogp-bg.com/news/news.php?id=117 ето ти още инфо празна главо http://***.motogp-bg.com/news/news.php?id=9 ето ти и още да видиш какви нагляри са он Мишелин http://***.abto.bg/Oficialno-izyavlenie-na-FIA-sn54979.html дано вече празната ти глава да е осъзнала това ,което всеки средно грамотен човек знае. И като си *** не спори а чети!!
  • #12
    veso ( преди 15 години )
    До всички отворковци гледащи Евроспорт.На 1 му казах да не се излага.Никой пилот няма договор с фирма за гуми, договора го има *** му, така че ако му кажат и с Вида ще кара.Те решават с какви гуми ще карат, освен ако не се вземе политическо решение както с Мишелин, изгониха ги от Ф1 и от WRC.И на двете места гумите Мишлен бяха по-добри, за мотоциклетизма не знам, гледам го рядко.Та така де , шутовете сте вие дето ги пишете врели накипели.Пилота се бил отказал от гумите, смях, смях!
  • #11
    Иво ( преди 15 години )
    Абе хора кво ви става, кво са тия критики, случайно да сте чували че първите коли са се движили с 5-10км в час, кво сте взели да критикувате,замислете се малко, това си е нова технология която депърва 6те се развива. Във всеки случай петрола ще свърши и трябва да се радваме на подобни разработки!
  • #10
    Анонимен ( преди 15 години )
    Това най вероятно ще е градско предложение. Щото с тия 100 километра човек ще го е страх да напусне града. А и щом го правят Китнайците сигурно ще е много евтина кола и ще е насочена изцяло за градски нужди. Е тогава вече със сигурност Столицата тотално ще се задръсти от коли щото всеки масово ще си купува кола която гори колкото ел. крушка и никой няма да пътува с метро или градски транспорт- та билетчето ще струва повече от тока за зареждане на тази кола.. Естествено само предполагам но горе-доло бъдещето изглежда така.
  • #9
    шофьор ( преди 15 години )
    Какви са тези 100 км, че то до морето не можеш да отидеш, нито на планина да тръгнеш. Да не говорим за по- голяма обиколка из страната през отпуската. Значи ли, че трябва да зареждаш батериите по пътя, за да отидеш на почивка, поне на 250 км например.Пълна простотия е това
  • #8
    greenWorld ( преди 15 години )
    хиляди цикъла а не хиляда има голяма разлика.И все пак изминава малко километри.
  • #7
    Triforce ( преди 15 години )
    Вие оставате къде са и колко продават - някой забеляза ли, че с 1 зареждане се изминатавт 100 километра, пък акумулатора дава 1000 цикъла? Ама никой няма да си хаби батериите и да мери километрите. Значи от 100 000 км. стават на 60 000 км. И колко ли струват батериите?????
  • #6
    Анонимен ( преди 15 години )
    Дааа и Макларън като минаха тоя сезон на Бриджстоун станаха шампиони а предната година Ферари станаха шампиони с Бриджстоун а Макларън бяха тогава с Мишлен и станаха 2-ри!! После одкраднаха 800 страници с настройките на Бриджстоун от Ферари и тая година станаха първи. Май ти е плитка паметта или въобще не гледаш състезанията? Въпреки глобите и недоволството на останалите тимове. Заради грозната кражба но така е във Ф-1 ,който извади пари на Ърни той е недосегаем за закона както в БГ.
  • #5
    Анонимен ( преди 15 години )
    доколкото си спомням в Ф1 мишлен имаха доста по-добри показатели от бридгстоун..
fallback
Последни