IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Pontiac модернизира модел G6

Pontiac представи модернизирана версия на модела G6 във версия седан и купе/кабриолет.

Pontiac модернизира модел G6
Pontiac G6, един от най-важните модели за фирмата, беше представен на пазара през 2004 г. Според американските сегменти на пазара, това е автомобил от среден клас с изразен спортен стил. 


Модел G6 за 2009 г. е с променена предна част, нова предна броня и радиаторна решетка. Фаровете са в стила на по-големия модел G8. Освен модернизираната предна част на автомобила при G6 модел 2009 виждаме и нови лети джанти с размер 17 инча. 


В задната част на колата се е появил нов спойлер, който ще бъде стандарт за версия GT. 

Интериорът също е обновен, нова е аудиосистемата с CD и MP3 плейъри. Променена е тапицерията на седалките, по-качествени са материалите за таблото. 


Базисен двигател при Pontiac G6 е четирицилиндровия бензинов двигател с обем 2.4 литра и мощност 121 kW (164 к.с.). Този агрегат се комбинира с механична скоростна кутия с шест предавки. 


Освен този двигател, с модела се предлага и по-силния шест цилиндров агрегат с обем 3.5 литра и мощност 161 kW (219 к.с.), който има и версия работеща с биогориво E85. При кабриолета може да се поръча и двигател V6 к обем 3.9 имащ максимална мощност 163 kW (222 к.с.). 


При най-високата степен на оборудване GXP за всички версии на модела стандартен е двигателят V6 с обем 3.6 литра и мощност 185 kW (252 к.с.).
0 от 500