IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

През октомври продажбите на Mercedes и BMW падат, на Audi растат

Данните за световните продажби на трите големи немски марки през октомври вече са известни и може да ви изненадат.

През октомври продажбите на Mercedes и BMW падат, на Audi растат
BMW, най-големият световен производител на луксозни автомобили и Mercedes-Benz отбелязват остър спад на продажбите, дължащ се на слабостта на пазарите в САЩ и Европа. 


Продажбите на автомобили с марката на Mercedes-Benz падат с 21% през октомври до реализирани 82 500 автомобила за месеца. Интересно е, че в същото време Smart се радва на ръст от 6.5% и продава 11 300 автомобила през октомври. 

При BMW продажбите през октомври падат с 9.2% и са реализирани на пазара 95 502 автомобила. Намаляват и продажбите на Mini с 3.4% до 17 385 коли, като това вероятно се дължи на очакваните промени и модернизация при кабрио версията на модела в началото на идната година. 


„Ние оптимизираме производството си за да отговорим на състоянието на пазарите и оставаме фокусирани за балансирани доставки през следващите месеци”, казва шефът на продажбите в BMW Иън Робертсън (Ian Robertson). 

Сега изненадата. През октомври в Audi въобще не е почувствана кризата. Това най-вероятно ще важи и за цялата 2008 г. Audi AG най-вероятно ще изпълни плановете си да продаде 1 милион автомобили през тази година. През октомври продажбите са нараснали със 7.2%, като най-висок ръст е отбелязан в Китай и Италия. 


През октомври са продадени 82 400 автомобила с марката Audi, съобщиха от Инголщад. За 10-те месеца на годината общите продажби на Audi растат с 3.3% и до края на октомври са продадени 844 700 автомобила. 

„Въпреки трудната икономическа ситуация напоследък, ние ще постигнем поставената цел и през 2008 г. ще продадем 1 милион автомобила”, казва шефът по продажбите на Audi, Петер Шварценбауер (Peter Schwarzenbauer).
0 от 500
  • #24
    0 rate up comment 0 rate down comment
    WickedSixD ( преди 15 години )
    EDIN GOLEM *** ZA VAS,AVTOMOBILNI INVALIDI I NA PYTQ I V JIVOTA. BOLNI MOZYCI
  • #23
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Знаете ли коя е Сузане Клатен? Това е жената ,която хранят балъците с БеЕмВета.. Тя е собственика на БМВ и всяка година я ограбват със стотици милиони любовниците и. Щото е около 50 годишна стара мома и все си плаща да спи с мъже а те редовно я снимат със скрити камери и после е изнудват. Който не вярва да провери. Сузане Клатен след последното и ограбване преди около месец заяви докато има хора да купуват БМВ няма да остана гладна... Който кара БМВ да знае ,че вече Сузане Клатен го е изклатила яко... А относно това ,че Ауди имал да гони Мерцедес и БМВ мисля ,че трябва да си сложи очила и да прочете отново статията .. После да се запита защо става така? Защо Ауди увеличава продажби а на БМВ и Мерцедес падат? Защо Фолксваген вдига цените на Акциите а на БМВ и Мерцедес падат? После хубаво да погледне колите на трите снимки горе и ще му стане ясно(ако няма очни проблеми естествено).. Колкото и да се пънете когато Фактите говорят и безмозъчните фенове на БМВ трябва да мълчат...
  • #22
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    А как става така, че всички губят а WV печелят. Въздесъщият мерц свива производството, а смотаните дребни Аудита продават повече и повече?.......... А з съм Фен на Ауди, наистина знаят какво ни трябва като шофиори и какво продава, от какво сме доволни и кокво искаме да направим като натиснем газта до ламарината ... или спирачката... обаче...... съзирам дългата англо-саксонска ръка зас цялата тази работа... не че и следващата ми кола няма да е Ауди просто ... има за какво да се замислиме
  • #21
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Фердинанд Порше II ( преди 15 години )
    Прав си. Може и Порше да ги купи.
  • #20
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Zlatko ( преди 15 години )
    БМВ ако си мислите,че е малка фирма значи трябва да сте много зле.Трябва да си голям Тръп,за да го кажеш това.Не че Ауди са лоша марка,напратив,ама моля ви се може ли да ми говорите,че БМВ са малка фирма като Притежават Мини Купър и една от най-луксозните марки в света Ролс-Ройс.Когато Ауди бъде самостоятелна марка и притежава свои дъщерни марки тогава вече може да бъде сравнявана,било то с БМВ или Мерцедес.Нека и на тях някой да им киха парички да видим дали ще имат спад в продажбите.И макар,че ме съмнява но и да бъдат купени от някой,то няма да е Фолксваген а Порше :).
  • #19
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    БМВ не може да се мери с големите автомобилни гиганти като Тойота и VW . Нормално е да започне да изостава, защото няма достатъчно средства за нови разработки. Рано или късно БМВ ще бъде погълната от някой голям автомобилен концерн.
  • #18
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Triforce ( преди 15 години )
    БМВ ако са малка фирма, значи ти сте зле. БМВ си е доста добре, като се има предвид колко са малко продажбите на Ролс-ройс и Мини. Иначе е нормално Ауди да дурпа, поради други причини. От 10 години вървят само на горе. Първо си оправиха дребните дефекти и най-накрая и смотания дизайн. В момента и аз бих ги предпочел... но нека Ви върна 3-4 години назад? Ами то може да е моменто и след 2 години пак най-предпочитани да са БМВ! :)
  • #17
    0 rate up comment 0 rate down comment
    THE DRIVER ( преди 15 години )
    СПОРЕД ПАЗАРНИ ПРОГНОЗИ ДО 2-3 ГОДИНИ ФИРМИЧКАТА БМВ ЩЕ БЪДЕ АУТ - БМВ МАНЯЦИ ЗАПАСЯВАЙТЕ СЕ С ЧАСТИ.
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    badi ( преди 15 години )
    dokato ima tapaci deto neznaqt kakvo da si kupuvat 6te bade taka.
  • #15
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    BMV sa malka familna firma i v taja kriza ste griznat dravzeto.