fallback

Нови системи за безопасност при Mercedes

Mercedes-Benz представи така наречената „интелектуална система” за повишаване безопасността на пътниците в колата.

За първи път тази система ще се появи през следващата година при новото поколение на E-Class. Системата е комбинация от радари, камери и специален компютър обработващ получаваната информация. Принципът за работа на системата се основава на анализ на пътната обстановка, местоположението на околните автомобили, скорост на движение на колата и др. При вероятност от авария, компютърът затяга коланите за безопасност, привежда в готовност въздушните възглавници и готви колата за екстрено спиране. При Mercedes-Benz вече съществува подобна система, наречена Pre-Safe (сега се монтира на С-Клас), но тя е базирана на показанията на датчиците на системата ESP и действията на водача. Тя не може да „предугажда” аварийна ситуация на пътя. Новата система използва информацията получавана от радарите също и за да регулира светлината на фаровете без да заслепява насрещните автомобили. Според данните на представители на фирмата, в случай на лоша видимост и липсата на насрещно движение, светлината от фаровете може да бъде увеличена така, че да осветява до 300 метра напред, вместо обичайните 65 метра. Освен това на новата E-Class ще се появи и устройството за информиране на водача при непреднамерено напускане на лентата на движение, а също и появата на пътни знаци ограничаващи скоростта на движение.  
Тагове:
fallback
  • #3
    Niki ( преди 15 години )
    Neveroqtna kola , nqmam turpenie da q probvam - HARESVA MI.
  • #2
    встуеш ( преди 15 години )
    Важно е в областта на сигурността какво са постигнали хората, мнението за дизайна в повечето случаи е плод на субективна оценка.
  • #1
    badi ( преди 15 години )
    Ne6to ne mi haresva mnogo tazi prednica ,no taka e ,nemoje vinagi dizainat ti da e uspe6en kato podarja6 edna i sa6ta dizainerska liniq.
fallback
Последни