fallback

Нови системи за безопасност при Mercedes

Mercedes-Benz представи така наречената „интелектуална система” за повишаване безопасността на пътниците в колата.

За първи път тази система ще се появи през следващата година при новото поколение на E-Class. Системата е комбинация от радари, камери и специален компютър обработващ получаваната информация. Принципът за работа на системата се основава на анализ на пътната обстановка, местоположението на околните автомобили, скорост на движение на колата и др. При вероятност от авария, компютърът затяга коланите за безопасност, привежда в готовност въздушните възглавници и готви колата за екстрено спиране. При Mercedes-Benz вече съществува подобна система, наречена Pre-Safe (сега се монтира на С-Клас), но тя е базирана на показанията на датчиците на системата ESP и действията на водача. Тя не може да „предугажда” аварийна ситуация на пътя. Новата система използва информацията получавана от радарите също и за да регулира светлината на фаровете без да заслепява насрещните автомобили. Според данните на представители на фирмата, в случай на лоша видимост и липсата на насрещно движение, светлината от фаровете може да бъде увеличена така, че да осветява до 300 метра напред, вместо обичайните 65 метра. Освен това на новата E-Class ще се появи и устройството за информиране на водача при непреднамерено напускане на лентата на движение, а също и появата на пътни знаци ограничаващи скоростта на движение.  
Тагове:
fallback
  • #13
    BRANDO ( преди 15 години )
    ПРОСТО МЕРЦЕДЕС !НЕВЕРОЯТНА Е ПРЕДПОЛАГАМ !ЩЕ ПОКАРАМ НЕКОЯ ГОДИНА СЕГАШНАТА /ОТ КОЯТО СЕ ВЪЗХИЩАВАМ ВСЕКИ ДЕН Е-320/И ДАНО ИМАМ ЩАСИЕТО ДА Я ПОКАРАМ.......
  • #12
    Mimi ( преди 15 години )
    Kakto vinagi mercedes s edna krachka napred...
  • #11
    мамма мия ( преди 15 години )
    И какъв е случая 10?
  • #10
    caruzu ( преди 15 години )
    Ей писна ми от такива интелектуални системи за сигурност т.н. ПАСИВНА БЕЗОПАСНОС,къде и какво остава за ЧОВЕКА с главно Ч,Мерцедес и Волво са сред най големите *** с техните хиляди абсолютно безполезни изобретения.Въпреки че Мерцедес беспорно са пионер във новъведенията за така наречената АКТИВНА БЕЗОПАСНОС/ABS,Керамични сприрачки и др./ случая обаче не е такъв.
  • #9
    Boce ( преди 15 години )
    Za6to li prili4a na sega aktyalnia Lexus GS...
  • #8
    коце ( преди 15 години )
    За да има безпопасност трябва колата да не се оправлява от човек :)
  • #7
    Triforce ( преди 15 години )
    Че тя тая на снимката поне прилича на автомобил. Другите, които съм гледал са ужасни. Аз предлагам вече да не шофираме... колата си има камери, радари... и като има GPS и ще знае къде да ходи сама.
  • #6
    karnobat ( преди 15 години )
    predi da komentirate se zamislete che taia kartinka niama nishto obshto sas novata E-klasa. Istinskata kola ia ima na shpionski snimki po hiliadi evropeiski saitove (daje mai i na tozi sait) i e totalno razlichna i otpred i otstrani...Taka che malko poveche misal i malko po-malko pribarzani komentari shte sa mnogo polezni!
  • #5
    Senna ( преди 15 години )
    Този автомобил ми прилича на Махбах,толкова от чертите му са сходни,дори фаровете!Както се казва нищо нов под слънцето,хубаво изглежда но нещо решетката куца,няма ли малко да я изменят запазвайки линията на мерцедес!Или ще карат докато не почнат да хвърчат колите,както бе с арматурното табло до предни няколко години!ДОбре че чесовника не се навиваше ръчно ;)Как ли ще излгежда бъдещата Е-класа и МайБах ;) бъдещето ще покаже!
  • #4
    Анонимен ( преди 15 години )
    предпочитам да не мисли вместо мен ***
fallback
Последни