IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Chevrolet ще представи състезателно Camaro на SEMA

Chevrolet ще представи концепция на състезателна версия на Camaro GS по време на автомобилното шоу SEMA в Лас Вегас.

Chevrolet ще представи състезателно Camaro на SEMA
Това е автомобил създаден по подобие на синьо-жълтото Camaro на Марк Донахю (Mark Donohue), което участваше в легендарните състезателни серии Trans Am. 


Сега на SEMA ще бъде представен един ранен прототип на автомобил, който ще участва в състезателните серии Grand Am Koni Challenge GS. Според производителите колата представена на SEMA ще бъде с оригиналното окачване на състезателния автомобил, с усилено шаси и двигател отговарящ на изискванията на колите сертифицирани за участие в тези серии. 


Прототипът на състезателното Camaro, което ще бъде представено на SEMA, ще е с двигател LS3 V8. Този агрегат е комбиниран с механична предавка с шест степени Tremec 6060. За съжаление не разполагаме все още с техническите данни на този двигател, нито с динамичните му характеристики. 

Почти цялата каросерията на Camaro GS е изработена от карбон, да споменем капака на двигателя, капака на багажника, вратите, калниците. Радиаторът е състезателен от C&R, ауспухът от Coast Fab е с диаметър 3 инча (7.6 см).  
0 от 500