IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Експанзия на Kia с нови модели

Всичко започна с появата на направената за Европа Cee’d, сега Kia пусна и Soul.

Експанзия на Kia с нови модели


Плановете са още по-амбициозни – серия от нови модели през следващите 3-4 години. Първо ще видим нов мини MPV на платформата на Soul. Трябва да се появи след една година. Колата засега има само кодово обозначение YN и ще бъде в класа на Opel Meriva. Според вътрешни източници от Kia, тази кола ще прилича на един по-голям и висок Cee’d


Още до средата на следващата година на пазара ще бъде пуснат друг модел на Kia – новото поколение на Sorento. Неговият дизайн ще бъде подобен на този на концепцията KND-4, off-roader със собствен стил. 

В допълнение към края на 2010 г. ще видим и новото поколение на седана Magentis, като още на следващата година ще се появи и негова хибридна версия. През 2011 на пазара ще бъде и новото поколение на популярния компактен SUV Sportage. 

Източник от фирмата е съобщил на британското издание Autoexpress, че сега дизайнерите на фирмата изпипват ново лого на фирмата. Вероятно ще го видим с новата екологична версия на хечбека Cee’d към края на следващата година. Колата ще бъде със системата на Kia ISG (Idle Stop and Go), която е корейския вариант на технологията stop-start. 

Новият еко Сee’d ще бъде с електромотор и бензинов двигател с обем 1.6 литра, нова по-добра аеродинамика и нископрофилни гуми. Колата ще има среден разход от 3.5 литра на 100 км и вредни емисии от CO2 само114 г/км.
0 от 500