IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford модернизира американската версия на Fusion

Ford публикува първите официални снимки и данни за модернизирания Fusion (американска версия).

Ford модернизира американската версия на Fusion
Заедно с „роднинските” Lincoln MKZ и Mercury Milan, трите автомобила ще бъдат представени на автомобилния салон в Лас Анджелис. 


Седанът от среден клас е получил напълно обновена предница, доминирана от гигантската хромирана радиаторна решетка. Нов е и дизайнът на капака на двигателя, промени има и в предната броня. 

Модернизираният модел е получил и нови двигатели. Сред тях е изцяло новият четирицилиндров Duratec с обем 2.5 литра и мощност 175 к.с. Това е с 14 к.с. повече от монтирания досега на този модел и сега предлага 240 к.с. При модернизираният Fusion ще има и версия с двигател V6 с обем 3.5 литра и мощност 263 к.с. И трите нови или обновени двигатели са комбинирани с новата автоматична скоростна кутия на Ford с шест степени. 


Тази нова конфигурация подсигурява икономия на гориво от 10% при двигателят с обем 2.5 литра и от 4 до 6% при двигателите V6. 

През 2009 г.Ford ще представи и хибридна система за Fusion и Milan. Двата хибридни седана ще могат да изминават по около 80 км само на електроенергия. Според данни на Ford, с един резервоар (68 литра) ще могат да бъдат изминати само при градски условия над 1100 км. 


Колата е и с изцяло ново електронно табло, доминирано в средата от голям километраж запазил традиционният си циферблат.
0 от 500