IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Готов е и кабриолетът на Nissan 370Z

Nissan все още не е показал официално новото купе 370Z, а в интернет се появиха детайли и снимки за неговата открита версия.

Готов е и кабриолетът на Nissan 370Z
За разлика от „роднинския” кабриолет Infiniti G37 който има сгъваем твърд покрив, кабриолетът на Nissan 370Z ще бъде с автоматично сгъващ се мек покрив. 


Това е направено за да се избегне рязко повишаване на цената, а също така и заради нуждата да се държи собственото тегло възможно най-ниско. Новата шеста генерация на Nissan Z ще бъде с по-малки размери от досегашната. Разстоянието между осите ще бъде намалено с цели 4 инча, така че ниското тегло е особено важно при новото поколение. 


Кабриото 370Z ще използва същият двигател като купето 370Z. Най-вероятно това ще бъде същия двигател Nissan VQ с обем 3.7 литра, който вече се монтира на Infiniti G37 купе и седан. Той ще се комбинира с автоматичната скоростна кутия със седем степени, като ще има и варианти с механична скоростна кутия с шест предавки. 

Макар при Infiniti G37 през тази година да се появи и версия с предаване 4х4 (G37x), предаването на движението при 370Z ще остане само към задните колела. 

Кабриолетът Nissan 370Z ще има официална премиера през пролетта на идната година, на New York Auto Show 2009.
0 от 500