fallback

BMW ще продава двигатели на Mercedes-Benz?

От BMW потвърдиха, че водят преговори с конкурентни фирми относно евентуална продажба на двигатели и скоростни кутии.

Шефът по развойната дейност на BMW Клаус Дрегер (Klaus Draeger) заяви, че Баварската фирма е в напреднал стадии на преговори за продажба на свои двигатели на Mercedes. “Принципно сме готови да продаваме наши двигатели на конкуренти. И да, ние водим такива преговори с Mercedes за няколко варианта на споразумение”, заяви Дрегер. Един от вероятните варианти е BMW да снабди Mercedes с новия си двигател V12, който ще бъде готов следващата година и ще се монтира на Серия-7 и на новия компактен седан „baby” Rolls-Royce. Този двигател е създаден на базата на турбодвигателят V8 с обем 4.0 литра и най-вероятно ще бъде използван от Mercedes при S-class, а също и за Maybach. Дрегер заяви, че Mercedes не е единствената фирма с която се преговаря за продажба на двигатели. Подобни разговори се водят и с Aston Martin, а с някои американски фирми се преговаря за продажба на „чисти” дизелови двигатели и технологии за тяхното производство.
Тагове:
fallback
  • #14
    SilverBot ( преди 15 години )
    Странно ми е, защо Мерцедес и други толкова големи фирми?Те си имат двигатели от всякаква гама, направо не виждам изгода в такава сделка.
  • #13
    Zlatko ( преди 15 години )
    Petrich tolkova si mi sme6en vseki pyt kato ti 4eta komentarite....pfu.M5 moje i da ne gi bie ama si pe4eli nagradite,taka 4e ti kato si nqkaf zombar ne zna4i ni6to.Ne e vajno da nabuzi6 edna kombi s mnogo mo6ten dvigatel i da si misli6 4e si napravil nai-golqmoto otkritie na sveta.Az smisal ne otkrivam v tova(i za6to samo avant serii za rs?!?!?).Ili pyk udobstvo ot dylyg pyt pri Ferarri nqma da e tolkova golqmo,kakto pri BMW-to.Celta ne e da napravi6 samo mo6ten dvigatel,a da e o6te zdrav i ikonomi4en :))
  • #12
    Petrich-Californiq ( преди 15 години )
    Da i ,kogato zavodsko M5 izduha RS6 ili Ferrai(bez da broim 360)se s1bujdash nali?
  • #11
    torettoo ( преди 15 години )
    Mi 4ovek vlezte vav video.google.com i vijte klip4ta na m-ki kak m5 izduhva ferrari,lamborgini,rs6 i tem podobni uj po dobri marki ot BMW.... BMW is the best car
  • #10
    разбирател ( преди 15 години )
    Стига сте писали глупости, бе!Такава кооперация вече е факт, първите двигатели за Мини Купър, след закупуването им от БМВ бяха от бразилските заводи на Крайслер, които тогава бяха под шапката на Даймлер-Крайслер.Така, че сътрудничеството между БМВ и МБ не е нещо ново.Също и между БМВ и ПСА.Идеята е новите бензинови двигатели на БМВ вложени и в новото Мини да се инсталират в А и Б класите на МБ.Доказани са, иновативни са, а освен това, А и Б класите не са в премиум сегмента и няма да повлекат имиджови проблеми за марката, освен, че ще допринесат за продажбите и ще спестят разходи в рисърча.Накрая, да не би Порше да пострада имиджово, след като влага в Кайен двигателите на Кю 7 и Туарег на компанията ФауВе?
  • #9
    Анонимен ( преди 15 години )
    От към екстри и глезотии, е истина, че Мерцедес дават малко повече (може бе). Но дойде ли дума за двигатели от 4-5 години има само една марка и това е БМВ. Фирмата влага наистина огромни средства и усилия в разработката на двигатели и то в целия спектър от разновидности - средномощни, мощни, свръхмощни - дизел, бензин, газ!, така че това не е никаква изненада. Предвид и факта, че разходите за разработката на един двигател/автомобил стават все по-високи.
  • #8
    MERCEDES W116 ( преди 15 години )
    Авторът на статията да спре кокаина,че вече му личи яко.
  • #7
    Свет ( преди 15 години )
    Не карам BMW и не ги харесвам. Но те найстина мачкат на последните награди за двигатели. Карал съм последната тройка 2.0 дизел найстина много добър двигател, а и разхода му е много приятен :). Като сметнеш колко пари отиват за разработка на един двигател тия са се охарчили и сега искат да си избият парите.
  • #6
    БМВ ( преди 15 години )
    Щракнете на "наши двигатели" в статията и дерзайте :)
  • #5
    БМВ ( преди 15 години )
    Квото щете говорете за БМВ, но двигателите им са сред най-добрите! Спомнете си каво стана миналата година! Колко награди обраха. А модела М3 Е30 2.0 204 коня, взе приз за двигател още преди 18 години!
fallback
Последни