fallback

Все по ясно е как ще изглежда Porsche Panamera

Напоследък се появяват все повече шпионски снимки на Porsche Panamera, като колата има все по-малка маскировка.

Последната серия снимки е от тестове на Нюрбургринг, като вече ясно може да се види предната част на колата и нейния силует. Официално досега от Porsche са показвали как изглежда Panamera отгоре, както и част от предницата. Очевидно предстои пищна презентация на колата, която ще бъде реализирана в голяма кампания. Дотогава обаче ще продължим да показваме неофициални снимки, които ще стават все по-ясни, а колата ще има все по-малка маскировка. Сега от тези снимки се вижда само лека маскировка на Panamera в предната и в задната част. Визуално автомобилът изглежда доста голям, поне в сравнение с това, което сме свикнали да виждаме от Porsche. За сметка на това, силуетът на прозорците отговаря на традициите на марката. При този автомобил се променя едно неписано правило на фирмата, работило безотказно досега, което можем да опишем с израза „всичко отзад”. Сега задните колела ще бъдат задвижвани от разположен в предната част на колата двигател. Като цяло автомобилът няма ясна принадлежност към даден вид, той е смесица между купе с четири врати, седан, хечбек и лифтбек, защото задната част ще се отваря заедно със задното стъкло. Очаква се базисна да бъде хибридната комбинация от бензинов двигател с вътрешно горене FSI с обем 3.6 литра и мощност 213 kW, който ще бъде допълнен от електромотор с мощност 147 kW. Porsche ще предложи с Panamera и своя осем цилиндров двигател в атмосферна версия, с мощност 257 kW и в турбоверсия с мощност 410 kW. При положение, че конкуренцията се появи с още по-мощни варианти, от Porsche имат възможност да отговорят с десетцилиндровия двигател познат сега от Carrera GTОчаква се серийното производство на Porsche Panamera да започне в завода на фирмата в Лайпциг още до края на тази година, а продажбите ще стартират през първата половина на следващата година. Официалната световна премиера на Panamera ще видим на автомобилния салон в Женева през март 2009. Годишно ще бъдат произвеждани около 20 000 броя от новия модел на Porsche, а цената ще варира от 80 до 125 хиляди евро. Около 1/3 от производството е предназначено за американския пазар.  
Тагове:
fallback
  • #6
    Х ( преди 15 години )
    Добре изглежда, само отзад малко... ама иначе за пръв път да ми хареса нещо освен GT без таван.
  • #5
    monkata ( преди 15 години )
    Нали порше са били верни на традициите си-затова не слагали дизел в автомобилите си а сега прават камион-поне да променят линията малко отзад ми прилича на дълъг боксер
  • #4
    Анонимен ( преди 15 години )
    Porsche тотално се обезличиха вече. Сега остава и ютии и фритюрници да пуснат. Излагация голяма. За това ще си останат *** и никога няма да са ВЕЛИКИ като ФЕРАРИ
  • #3
    Анонимен ( преди 15 години )
    турбо версията с 410KW това е около 558 коня. А това е осем цилиндровия мотор а има и 10 цилиндрова версия от GT . Която сигурно ще е над 650 коня. Това ще е изтрибител.
  • #2
    BITburger ( преди 15 години )
    V Japanskite medii sashto pomestiha tazi novina.Kato dopalnenie kam neya posochvat ,che veche e zapochnalo razrabotvaneto na Nissan GT-R 4Door.Kato poyavata na nay - barziya sedan(kakto ot Nissan oprdelyat ) shte bade prez 2010godina.
  • #1
    Triforce ( преди 15 години )
    "бензинов двигател с вътрешно горене FSI" - А къде избяга БОКСЕРА? :(
fallback
Последни