IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia Soul: в дълбините на корейската душа

Kia следва актуалната мода сред автопроизводителите с всеки нов модел да се създават критерии за нов сегмент.

Kia Soul: в дълбините на корейската душа


В случая с модела Soul в креативните глави на маркетинг експертите се роди понятието „Urban Crossover“ (градски кросоувър). Ако човек се загледа по-внимателно в автомобила, концепцията, а също и името му добиват смисъл.

Дължината на каросерията е само 4.10 м, докато междуосието е изненадващо голямо – 2.55 м. Това е постигнато от шефдизайнера на Kia Пол Шрайер (Paul Schreyer) чрез почти вертикалната линия на задната част на автомобила. Така се отваря доста място в багажника – 340 литра. Това е почти колкото в Cee`d с пет врати, въпреки че последната е с 13 см по-дълга. Ако сгънете втория ред седалки ще отворите 570 литра място за багаж.



За начало автомобилът ще се предлага с два мотора – бензинов и дизелов. И двата имат обем 1.6 литра и мощност 126 к.с. Дизеловият 1.6 CRDi ускорява автомобила от място до 100 км/ч за 10.7 секунди. Окачването на Soul е изненадващо твърдо, което обаче не е неприятно, а придава спортно усещане на автомобила.

Очаква се още базовият модел LX да има шест въздушни възглавници, а най-високата версия на оборудване да предлага 18 цолови лети джанти и дори светеща на тъмно тапицерия на седалките „Soul Glow“. Цената на модела в Европа ще тръгва от около 15 000 евро. За основен конкурент на модела е нарочен Toyota Urban Cruiser.

0 от 500