IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

GM намери купувачи за Hummer

Групата General Motors е намерила потенциални купувачи за марката Hummer.

GM намери купувачи за Hummer
През последните месеци от GM бяха поръчали на няколко организации, сред които и Citibank, да подготвят картина на финансовото състояние на Hummer. Тези данни са били предоставени на потенциални купувачи на марката, съобщава The Detroit Free Press. 


Според представител на Hummer, желание за закупуване на марката са изразили няколко фирми, но не се съобщава кои са те. 

Кандидатите да закупят Hummer са подписали специално споразумение с GM да не разгласяват данните за хода та преговорите и за финансовото състояние на марката. 

От GM обявиха, че в момента не е взето окончателно решение за продажба и се разглеждат и други варианти за бъдещето на Hummer. Според независими анализи обаче, продажбата на Hummer вече е решена и това е един от най-лесните начини да се намалят загубите понасяни от GM напоследък. 

Наскоро беше сменен и шефът на Hummer, който отговаря за развитие на бъдещите стратегии за фирмата. В неговата длъжностна характеристика влиза и подготовката на фирмата за предаване на бъдещите й собственици.
0 от 500