IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ливански спортен автомобил

Географията на производство на супер спортни автомобили се разшири значително през последните години.

Ливански спортен автомобил
Сега в елитния клуб на производителите на такива коли иска да се нареди и една ливанска фирма. Пред нас е суперавтомобилът Frem F1, чиято каросерия е от въглеродни влакна, а агресивният му дизайн напомня на този на Ferrari Enzo. 


Малко изненадващо двигателят е само двулитров, а интериорът все още не е създаден напълно. Колата е дело на ливанеца Давид Фрем, чиято най-голяма мечта е да постави страната си в картата на автомобилните производители. Цели три години, сам, буквално с двете си ръце е създал първият прототип на автомобила. 


В същото време той участва в надпреварата за дизайн Michellin Challenge Design и с този модел печели първото място. Това ще му даде възможност да изложи своя автомобил на шоуто в Детройт през януари. 

Междувременно ще продължи да работи върху колата и най-вече интериора. Авторът предвижда аудиосистема от Bose и камера за следене на пространството зад автомобила. 

Двигателят е от Volkswagen, a скоростната кутия от Audi. Техните възможности обаче са далеч от изискването на един супер спортен автомобил. Поне първата версия на Frem F1 само изглежда супер спортна, но не предлага такива възможности. Все пак Давид Фрем твърди, че този автомобил ще може да има максимална скорост от 200 км/час. Летите джанти изглеждат импозантно с размер от 22 инча и гуми Dunlop SP9000 ZR. 

Сам Давид разбира, че това е само първи опит, който няма да го включи в елитния клуб на създателите на супер спортни коли. Затова той вече работи над Frem F2.
0 от 500