IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia пуска новото Sorento и нов кросоувър

През следващата година Kia ще допълни моделния си ред с изцяло нов кросоувър и с новото, второ поколение на SUV модела Sorento.

Kia пуска новото Sorento и нов кросоувър

Според информация публикувана в британското списание AutoCar, новото поколение на Sorento ще има съвсем различна външност, изпълнена в стила на концепцията Kia KND-4, представена за първи път през миналата година в Корея. 

Второто поколение на Sorento е по-дълго с 80 мм от досегашното, докато височината е намалена с малко. Очаква се новият Sorento да бъде предлаган на пазара с бензинов двигател с обем 2.4 литра и с два турбодизелови агрегати, единият от които е изцяло нов, с обем 2.2 литра и мощност 185 к.с. Скоростната кутия ще бъде автомат с шест степени. 


Премиерата на новия Kia Sorento ще бъде на автомобилния салон в Женева през март, а продажбите в Европа ще започнат още пред април 2009. 

Втората новина от корейската фирма е компактен кросоувър, който засега носи само кодово име YN. Този модел ще бъде произвеждан на базата на новия Soul. Производството на кросоувъра ще бъде в Европа, в завода на фирмата в Чехия. На пазара новият кросоувър ще бъде през последните месеци на следващата година.
0 от 500