IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тата планира да прави електромобили в Норвегия

Европейското подразделение на индийската Тата - Tata Motors European Technical Centre Plc, вчера придоби контролния пакет (50.3 %) от норвежката фирма Miljo Grenland Innovasjon.

Тата планира да прави електромобили в Норвегия
Според плановете на Тата, това ще бъде фирмата която ще произвежда електромобили в рамките на концерна. Освен електрически версии на модели на Тата, норвежката фирма ще произвежда и литиево-йонни батерии. 

Според индийското издание The Hindu Business Line, Таta са придобили норвежката фирма за около 2 милиона долара. 


Първият електромобил на Tata, който ще бъде произведен в Норвегия ще бъде версия на Indica. Според специалистите на Тата, четириместният хечбек ще може да изминава с едно зареждане до 200 км, а ускорението от място до 60 км/час ще бъде за 10 секунди. 

Подробна информация за този модел и неговите технически характеристики все още няма, но от Тата твърдят, че продажбата на електромобили от Норвегия в Европа ще започне още от следващата година. 

От Тата обикновено имат големи амбиции с новите начинания, но вече с едно се провалиха. От началото на идната година трябваше да подават най-евтината кола в света. Както е известно, засега проекта Nano е отложен за неопределено време. 

Ще видим какво ще излезе от проекта електромобил в Норвегия.  
0 от 500