IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нови подробности за Nissan 370 Z

Новият Nissan 370 Z модел 2009 ще бъде показан за първи път на автомобилния салон в Лос Анджелис през ноември.

Нови подробности за Nissan 370 Z
Напоследък обаче колата е засичана многократно с минимална маскировка, която дава представа какво можем да очакваме от новия Z автомобил на Nissan. 


Първите впечатления са, че новият Z е по-къс от сегашния 350 Z. Когато сегашното поколение се появи през 2003 г. именно дългото междуосие предизвика доста дискусии. Новото шесто поколение на автомобила най-вероятно се връща към по-късата класическа за модела платформа и по-малко разстояние между осите. Седалките ще бъдат по-близо до задната ос. 


Въпреки промяната новият Z запазва традиционните пропорции за този модел, както и основните дизайнерски решения от сегашния 350 Z, който беше разработен от Nissan Design America. Веднага трябва да кажем обаче, че тази Z версия е нова във всеки свой детайл. Колата е по-широка, с по-широки задни калници. Покривът напомня на този при Nissan GT-R


Почти е сигурно, че новата кола ще бъде с двигателят VQ с обем 3.7 литра и мощност 330 к.с. Този двигател ще се комбинира с новата автоматична скоростна кутия със седем степени, но вероятно ще има и версия с механична скоростна кутия, каквато е монтирана на снимания прототип. 


Колата ще се произвежда на платформата на Nissan FM (Front-Midship), но вероятно с някои промени, които забелязахме и при купето G37. Nissan 370 Z е с гуми Yokohama Advan Sport с размер 225/50R18 95W отпред и 245/45R18 96W отзад. 


Това което се вижда от интериора изглежда познато, видът на волана и уредите на таблото са близки до това което е сега в 350 Z, но за щастие материалите са доста по-качествени. 


Все пак ще изчакаме до 29 октомври, за когато от Nissan са обещали първите официални снимки от 370 Z, а официалната информация за техническите характеристики на колата ще бъде публикувана на 11 ноември. 

Все още не се знае и това, дали ще има версия роудстер на новия Z-модел на Nissan.
0 от 500