IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов рекорд на Нюрбургринг поставен от Maserati

Докато Porsche и Nissan се разправят дали рекордът поставен от GT-R е редовен или фалшифициран, от Maserati обявиха ново най-добро постижение за време по северната обиколка на пистата Нюрбургринг.

Нов рекорд на Нюрбургринг поставен от Maserati
Рекордът е постигнат от Maserati MC12, задвижван от двигателят на Ferrari Enzo. Дългата 20.5 км северна обиколка на пистата е измината за 7 минути, 24 секунди и 29 стотни. 


Интересно е, че това Maserati MC12 принадлежи на един щастливец, който има в гаража си още Ferrari Enzo, Koenigsegg CCX, Pagani Zonda F Clubsport и Porsche Carrera GT. Неназованият собственик е докарал всичките си пет супер автомобили на пистата и те са били тествани от пилотът от американските серии Le Mans, Марк Басенг (Marc Basseng) в присъствието на представители на списание EVO, които при нужда да потвърдят рекорда. 

Въпреки че е най-мощен сред супер кавалкадата на американеца, Koenigsegg CCX с мощност 901 к.с. е показал най-лошо време от петте автомобила - 7:33.6. Пред него е бил Porsche Carrera GT, изминал една обиколка за 7:28.71. На трето място е бил Ferrari Enzo, постигнал впечатляващо време от 7:25.21. Pagani Zonda F Roadster е бил втори с време 7:24.65. 


Първото място заема Maserati MC12 с 36 стотни от секундата по-добро време. Това се оказва и нов световен рекорд на пистата, поставен от сериен автомобил. 


Трябва да кажем обаче, че на пистата има постигнато и по-добро време, но за съжаление то е неофициално. Постигнато е на 18 август тази година от Dodge Viper ACR, управляван от пилотът от World Touring Car Championship (WTCC) на FIA, Том Коронел (Tom Coronel), който постига забележителните 7:22.10. По този повод се очаква от Dodge да направят официално заявление. 



0 от 500