IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW X1 съвсем не е малък

Една от най-интересните премиери в Париж беше тази на BMW X1.

BMW X1 съвсем не е малък
Голямата изненада от Баварската фирма дойде от размера на Х1. Всички очакваха мини SUV, а представеният в Париж автомобил се оказа с доста големи размери. От BMW определят този модел като кросоувър. Преценете сами – той е само със 108 мм по-къс от X3


Новото BMW X1 е със системата за предаване на движението към четирите колела, позната от Серия-3. Главното при Х1 е практичността идваща от характеристиките на голям комби автомобил, която се съчетава с трансмисия 4х4 и добра динамика. 

Макар в Париж представеният Х1 да бе определен като концепция, източници от BMW твърдят, че това което виждаме е много близко до серийната версия, като ще бъдат променени само някои по-маловажни детайли. Серийното производство ще започне след 6 месеца. 


Всички версии на този модел ще бъдат със системата xDrive 4х4. Автомобилът ще се предлага с доста широка гама от 4 и 6 цилиндрови двигатели. Базисни ще бъдат версиите xDrive 18i и 18d, които ще бъдат с бензинов и съответно дизелов двигател с обем 2.0 литра. Следват по-силните версии xDrive 20i и 20d, които също ще видим още в самото начало на продажбите. 

На върха на предлаганите версии на BMW X1 ще бъдат дизелов и бензинов агрегати с шест цилиндъра и мощност съответно 271 и 245 к.с. обозначени като xDrive 30i и 30d. Малко по-късно е възможно да се появи и хибридна версия на този модел, както и „гореща” версия tii. 

Предварителните информации са, че цената на BMW Х1 ще започва от около 30 000 евро.
0 от 500