IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Британски супер автомобил сваля покрива?

Това е MG X-Power SV-S WRC.

Британски супер автомобил сваля покрива?


Той трябва да бъде официално представен през януари догодина, а колата на снимката е прототип в ранен стадий на разработката, но както се вижда изглежда твърде добре в неоново оранжево.

Да обобщим, супер колата има следния произход: когато Nanjing Automobile купи MG Rover през 2005, част от технологиите, собственост на бившия британски концерн, бяха придобити от английския ентусиаст Уилям Райли (William Riley).



Един от автомобилите, за които Райли придоби права беше MG X Power SV-R. Модел, чието предназначение е било да играе ролята за спортен флагман на групата МG Rover.

След като разработи супер спортна версия на този автомобил Райли сега ще пусне и кабрио. Плановете за по-далечното бъдеще предвиждат и електромобил, който ще развива скорост от над 240 км/ч и ще вдига 100 за 5 секунди.

Но да се върнем на кабриото. То ще запази двигателя на "базовия" модел, т.е. 5.0-литров V8 агрегат, но ще има сгъваем платнен покрив, което означава и по-ниско тегло. И ако споменем, че купето има версия с мощност 520 к.с., интригата става достатъчно интересна за любителите на суперспортни автомобили от Острова. Ключовият въпрос е, на каква цена ще се продава подобен автомобил и дали плановете предвиждат континенталната част на Европа...
0 от 500