IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz представи McLaren SLR 722 S Roadster

Въпреки че партньорството на Mercedes-Benz и McLaren е към своя край, немският производител реши да извлече най-доброто от него.

Mercedes-Benz представи McLaren SLR 722 S Roadster
Представяме ви Mercedes-Benz SLR McLaren 722 S. Повече от успешното купе SLR McLaren 722 S, вече се предлага и като роудстер. 



Купето с мек таван е оборудвано с двигател, разполагащ с 650 конски сили. Това е 5.5 литров V8 агрегат, който позволява на роудстера да развие скорост от 350 км/ч. Това прави Mercedes-Benz SLR McLaren 722 S, най-бързото кабрио в света. 



Това не е всичко. За разлика от повечето роудстери, шедьовъра на Mercedes-Benz и McLaren е способен да развие скорост от близо 320км/ч. със свален покрив, без това да повлияе на комфорта на водача. 



За да развива безопасно такива скорости, в направата на купето са използвани карбонови компоненти. Променено е и окачването, като автомобила е снижен с 10мм.



Mercedes-Benz SLR McLaren 722 S ще се произведе в ограничена серия от 150 броя, като появата му се очаква през януари, следващата година. Цената на роудстера в Германия ще бъде около 520 000 евро.
Още по темата.


0 от 500