IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

GM ще прави двигателите за Volt в Мичиган

Управляващият концерна General Motors, Рик Уегонер (Rick Wagoner) съобщи, че хибридните plug-in двигатели за новия Chevrolet Volt ще се произвеждат в Мичиган.

GM ще прави двигателите за Volt в Мичиган


GM инвестира 370 мил. долара в нов завод за двигатели в Мичиган. Планът е през 2010 година там да се произвеждат новите малки четирицилиндрови агрегати на концерна.
От там ще излизат по 800 двигателя на ден, но дасега не става ясно, колко от тях ще бъдат предназначени за електромобила Volt и колко за другия нов модел на групата Cruze.
Планирано е в завода да се произвеждат турбо агрегата с обем 1.4 литра за Chevrolet Cruze и 1.4 литровия агрегат за хибридния Chevrolet Volt.
От GM обявиха, че турбо моторът на Chevrolet Cruze ще има мощност 140 конски сили. Този двигател ще бъде един от най-малките, предлагани в САЩ. Динамиката му обаче, според GM, ще бъде повече от задоволителна.
За агрегата на Volt не са дадени подробности за мощността. Знае се само, че той няма да функционира като обикновените автомобилни двигатели.
Малките двигатели, които ще се произвеждат в Мичиган са изключително леки, оборудвани са със специални маслени помпи и променливо управление на всмукателните клапани. Тези и още други нововъведения в агрегатите, спомагат за намаляването на разхода на гориво.
В новия завод ще работят около 300 човека на пълен работен ден.
0 от 500