IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тризнаци са носители на титлата „Ван на годината 2009”

По време на 62-я международен салон на лекотоварни автомобили в Хановер, Германия, тризнаците Citroen Nemo, Peugeot Bipper и Fiat Fiorino бяха обявени за ван на годината 2009.

Тризнаци са носители на титлата „Ван на годината 2009”
Наградата International Van of the Year се присъжда ежегодно от 1992 г. Журито е от журналисти в професионални автомобилни издания от 20 страни в Европа. 


Решението през тази година е направено поради оригиналността на проекта. Сътрудничеството между PSA и Fiat е дало като резултат малък лекотоварен автомобил с много нови решения. Със своята компактност, оптимален обем на багажното отделение (до 2.8 m3), товароподемност (до 610 кг), практичност и добро поведение на пътя, тризнаците отговарят на всички изисквания на купувачите. 


Моделът има и пътнически вариант, който има широка приложимост като семеен автомобил и автомобил за свободното време. Наред с това трите варианта на този автомобил имат доста модерен дизайн и динамичен вид. 

Новият лекотоварен автомобил резултат от сътрудничеството между PSA Peugeot Citroën и Fiat се изработва в Турция в сътрудничество с групата TOFAS. Очевидно това сътрудничество дава добри резултати, защото и през миналата година титлата беше дадена на този съюз за автомобилите Citroën Jumpy, Peugeot Expert и Fiat Scudo.
0 от 500