IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Exeo – аудито на Seat вече е готово

Новият седан от среден клас на Seat наречен Еxeo ще се появи след по-малко от година на пазара.

Exeo – аудито на Seat вече е готово
Колата придобива все по-ясни форми и измерения и вече преминава през интензивни тестове на пътя. 


Фирмените скици на Exeo бяха показани след регистрацията на автомобила в патентното ведомство на Европейския Съюз. Предната и задна част на автомобила без съмнение ще принадлежат към новия стил, който Seat представи при Ibizа. Средната част на новия Exeo ясно идентифицира връзките с Audi A4. 

Техническата част е още по-тясно свързана с предишното поколение на Audi A4. От Seat официално потвърдиха, че бъдещето комби на Exeo ще вземе също много от A4 Avant. На пазара Seat Exeo ще бъде през следващата година и от фирмата очакват това да бъде най-успешният им модел. 


Технически той ще вземе почти всичко от предишното поколение на Audi A4, това означава разположен отпред двигател и възможности за предаване на движението към четирите колела тип quattro. 


Seat Exeo определено ще бъде елегантен и динамичен седан, показва компютърният му образ. Той обаче няма да бъде наследник на популярния Toledo. Неговото производство ще продължи, макар че през миналата година в Европа Seat успя да продаде едва 6 800 броя от Toledo и той стана най-слабо продавания модел на Seat. 

Новият седан Exeo ще се произвежда в главния завод на фирмата в Марторела, Испания, като за целта там вече е пренесена производствената линия от завода на Audi в Инголщад.
0 от 500