IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Honda City идва и в Европа

Изцяло новият седан Honda City идва и в Европа, като дебютът на този модел ще бъде през октомври по време на автомобилния салон в Истанбул.

Новата Honda City идва и в Европа


Този модел на Honda е разположен в ниската средна класа. Дизайнът на колата носи някои от най-новите елементи показвани и от други модели на фирмата, като има доста общо и с хибрида Insight Hybrid


Автомобилът се произвежда на платформата на новата Honda Jazz / Fit. В зависимост от пазара, Honda City ще бъде предлагана или с бензинов двигател i-VTEC с обем 1.5 литра и мощност 120 к.с. или с i-VTEC с обем 1.4 литра и мощност 100 к.с. 


Базисна ще бъде механичната скоростна кутия с пет степени, но ще се предлага и вариант с автоматична скоростна кутия с възможност за смяна на скоростите от волана. С по-малкия двигател новата Honda City ускорява от място до 100 км/час за 11.8 секунди с механичната скоростна кутия и за 14.7 секунди с автомата. 


Първите продажби в Турция ще започнат от януари 2009 г., като там новата City ще се предлага именно с двигателят с обем 1.4 литра. 







0 от 500