IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Prius ще бъде на пазара идната година

Вече е ясно, че новото трето поколение на хибридния автомобил Toyota Prius ще бъде на пазара през следващата година.

Новият Prius ще бъде на пазара идната година
В интернет се появиха два компютърни образа на автомобила, за които се твърди че са напълно идентични с неговата серийна версия. 


Дали това е така или не е трудно да се каже, но само след по-малко от четири месеца ще видим този автомобил по време на салона в Детройт. Макар премиерата да е още през януари, най-вероятно колата ще бъде в продажба едва към края на годината. 

Вече знаем и това, че третото поколение на Prius в началото ще бъде с познатите NiMH акумулатори, а новите литиево-йонни батерии ще ги сменят след около една година. 


Очаква се новият Prius да има по-голям бензинов двигател, най-вероятно 1.8 VVT-i, но и по-голям обсег на действие само на електроенергия. Версията рlug-in ще изминава до 13 км само на електроенергия. 

Toyota планира експанзия на хибридните модели, като най-вероятно на базата на Prius ще се появи цяло семейство модели.
0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    T ( преди 16 години )
    Айде стига щуротии!13км са доста за градски условия при положение, че винаги двигателят е готов да запали и да продължи.Само не ми харесва защо са я направили толкова голяма тази кола. Трябваше да е нещо като Fiesta, за да харчи по-малка и да е удобна за претъпканите градове където паркирането и маневрирането си е голям зор.
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    той и стария Прилюс беше голяма каруца. Един мой познат си вкара от САЩ и каза ,че такъв *** не е бил карал никога през живота си. Първо ,че разхода е доста по висок от тиражирания около 7 извънградско и 8 градско! Но говорим градско от до 6-7 километра ако обикаляш София ти отива над 13 литра бензин а на всичкото отгоре колата изобщо няма ряз и трудно изпреварва. мотора е много маломощен. Отиде да я продава в Софавто ама ония казаха ,че не я искат щото никой не ги търсел били ***!! Тони му вика по-добре си вземи едно TDI което , хем ще върви хем ще харчи по-малко!!! Кво повече да говоря!
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    Например Volt на GM може да измине 60 км. само на акумулатори. Той няма да е по-скъп.
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Яско ( преди 16 години )
    Коя конкуренция ще ги смаже???Дай ми един конкурент освен Хонда. Не забравяй, че говориме за хибриден автомобил с доста ниска цена. Плъг-ин електромобилите ще изскочат с доста по-високи цени от тези на Приус.
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    Излагат се с тези само 13 км. на електроенергия, конкуренцията ще ги смаже по този показател.