IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Saab готви и открита версия на 9-1

Тези дни валят информации за нови модели и концепции, които ще видим на големия автомобилен салон в Париж през октомври.

Saab готви и открита версия на 9-1
Малко изненадващо преди автомобилния салон, General Motors представи официално в Детройт нова концепция на Saab, заедно със серийната версия за Европа на Chevrolet Cruze и концепцията Chevrolet Orlando


Новата концепция на Saab е наречена 9X Aero. Това е кабриолет създаден на базата на показания наскоро 9X Bio Hybrid. Макар да не дадоха много данни за колата, от показаните снимки се вижда, че това ще бъде кабриолет в стил speedster. Покривът ще бъде мек, а интериорът е доста футуристичен. 


Концепцията 9X и всички нейни варианти които видяхме, са първообраз на бъдещ сериен модел, който най-вероятно ще се казва Saab 9-1. Колата ще бъде позиционирана в луксозния сегмент на пазара за компактни хечбек автомобили, където е и Mini на BMW. Сега новата концепция Aero показва, че Saab 9-1 ще се предлага и като кабриолет освен като хечбек. 


Очаква се серийното производство на 9-1 да започне от следващата година. Колата ще бъде предлагана с много широк набор от бензинови и дизелови двигатели, както и агрегати тип flex-fuel. На по-късен етап е възможно да видим и хибридна версия на Saab 9-1.  
0 от 500