IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

General Motors официално представи европейската версия на Cruze.

Световната премиера на Cruze ще бъде в началото на октомври на автомобилния салон в Париж.

General Motors официално представи европейската версия на Cruze.
Заедно със седана Opel Insignia, Cruze е другият нов глобален модел на групата, който ще бъде продаван в Европа, Северна Америка и Азия. 


Версията която беше показана при представянето е разработена специално за европейските пазари и ще се предлага с два бензинови и един дизелов двигател, като продажбите ще започнат от март идната година. 

Бензиновите двигатели ще са с обем 1.6 и 1.8 литра и мощност, съответно 112 к.с. (82kW) и 140 к.с (103kW). И двата агрегата са с технологията на променливо време за отваряне на клапаните, която подобрява ефективността, особено при ниски обороти. Дизеловият двигател е с обем 2.0 литра и има максимална мощност 150 к.с. (110кW) и максимален въртящ момент 320Nm. 


Стандартно на автомобила ще бъде монтирана механична скоростна кутия с пет степени, като екстра ще може да се поръча и автомат с шест скорости. 

Американската версия на Cruze ще има по-различен дизайн и друг набор от двигатели. Базисен ще бъде бензиновият 1.4 турбо с разход даван от производителя 5.9 литра на 100 км. извън града и 7.8 литра на 100 км в града. В САЩ Cruze ще смени сегашния Cobalt. Производството ще бъде в завода на GM в Лордстаун, Охайо, като ще започне чак през 2010 г. 


Cruze ще бъде първият от нов модел на GM произвеждан на платформата Delta 2, като след него на тази платформа ще се монтират и новите поколения на Chevrolet HHR, Cobalt и Opel Zafira. За пазарите в Азия Cruze ще бъде с марката на Daewoo и ще се продава също от 2010 г. 

 
0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Ladun4o ( преди 15 години )
    AMERICA NAI PROPADNALATA DARJAVA I TE PARVA PO4VA DA PROPADA DO 2012 6TE FALIRAT SITE BANKI PRESTAPNICITE 6TE SA POVE4E OT NORMALNITE A PO ZNAMETO IM ZVEZIZDITE 6TE DEFORMIRAT I 6TE ZAPRILI4AT NA PONI4KI I TAMO6NITE GAZARI 6TE SI SMENQT AVTO PARKA OT VAIPARI I MUSTANGI PO 8000 C.C. 6TE KARAT 1.2 TURBO BENZINKI I S STARI SKOROSTNI KUTII S "5" SKOROSTI KOITO V MOMENTA NI GI NABUTVAT NA NAS I NII EVALA IM PRAIM A DA VI *** MAIKATA JALKA