IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW разработва градски микро автомобил

Шефът на BMW Норберт Райтхофер (Norbert Reithofer) потвърди, че във фирмата се работи интензивно върху малък, по думите му ‘mega city’ автомобил.

BMW разработва градски микро автомобил
Този проект е започнат още в началото на тази година и се ръководи от новите разпоредби за икономии на гориво и ниски вредни емисии, които влизат в сила и в САЩ и в Европейския съюз. 

“Това ще бъде кола с напълно нов дизайн, която ще се предлага с два двигателя. Единият ще бъде много ефективен агрегат с вътрешно горене, а другият изцяло електрически”, казва Райтхофер пред немския вестник Die Zeit. 


Вариантът на електромобила на BMW ще бъде произвеждан според изискванията на закона в Калифорния, според който електромобилите, както и тези с горивни клетки, трябва да могат да изминават с едно зареждане над 200 мили (320 км) през 2012 година. 

В Европа се разчита главните продажби да са за сметка на супер ефективния и чист двигател с вътрешно горене. Все още не е ясно дали това ще бъде дизелов или бензинов агрегат. 

Не е ясно и това, дали бъдещият градски автомобил ще носи марката на BMW или дотогава ще бъде въведена новата „зелена” марка за която в BMW се говори от известно време. Съживяването на старата марка Isetta е една от споменаваните възможности.
0 от 500