IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot представи супер хибрида 908 HDi FAP

По време на финалния кръг от Сериите Le Mans 2008, на пистата в Силвърстоун в събота 13.09, Peugeot Sport представи хибридната версия на своя супер модел 908 HDi FAP.

Peugeot представи супер хибрида 908 HDi FAP
Колата комбинира дизелов и електрически двигатели. Хибридът разполага със системата за преобразуване на кинетичната енергия в електрическа (KERS), подобно на познатата система от някои автомобили от Formula 1. 


Peugeot 908HY бе оцветен в сребърно-сиви тонови, като показа как би изглеждал следващият състезателен автомобил на Peugeot. Все пак да уточним, че неговата поява ще зависи от правилата които ще бъдат приети за Сериите Le Mans за 2009 г. 


Хибридната система представена от Peugeot съчетава три ключови елемента – електромотор- генератор с мощност 60 kW, който замества конвенционалния двигател при старта на колата, мрежа от 600 литиево-йонни клетки, разделени в 10 акумулаторни батерии и електронен конвертор контролиращ потока на енергията между акумулаторите и електромотора. Към тях да прибавим и дизеловият двигател V12. 


Peugeot 908 HDi HY може да бъде задвижван в три режима – само от електромотора, само от дизеловия двигател V12 с обем 5.5 литра и мощност 700 к.с. и комбинирано от двата двигателя. 

Технологията за преобразуване на кинетичната енергия от спирачките позволява ефективността на колата да се подобри значително. Тази енергия може да се използва по два начина. Или да повиши максималната мощност с нови 80 к.с. за около 20 секунди на обиколка, без да се повишава разхода на гориво или да се натрупва и да намалява разхода на гориво с 3 до 5% при равни други условия. 






0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Колата е добра но ми се струва ,че тоя хибриден двигател няма да бъде допуснат да се състезава! Въпреки ,че се състезава точно в класа на прототипите! Ако бъде допуснат обаче тая година може и да спечелят Лю Ман . Ауди вече няма да се състезават там а на тяхно място ще се състезават Порше с болида на Ауди и не се знае какво ще подготвят от Порше с какъв нов мотор ще изкочат! И ще стане интересно! След 8 години хегемония от Ауди догодина ще има нов шампион, но кой ще е интересно да гледаме!