IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото срещу старото поколение на Mercedes-Benz E-Клас

Все още не разполагаме с официалните данни за новото поколение на Mercedes-Benz Е-Клас.

Новото срещу старото поколение на Mercedes-Benz E-Клас
Въпреки това сравнението е интересно, най-малкото защото за първи път виждаме на една снимка двете поколения на Е-Клас. Новият модел кодово обозначен като W212, все още преминава през тестове и ще бъде представен официално през следващата година, най-вероятно на автомобилния салон в Женева през пролетта или дори по-късно, през есента на салона във Франкфурт. Продажбите в Европа ще започнат няколко месеца след премиерата на модела. 


Това което знаем за новото поколение е, че ще бъдат опростени някои от високотехнологичните системи познати от сегашния Е-Клас. Това важи например за електронната спирачна система SBC (Sensotronic Brake Control), която няма да бъде монтирана при новия Е-Клас. Все пак някои от функциите на системата ще бъдат запазени, като възможността за изсушаване на спирачните дискове или индивидуално разпределяне на спирачната сила между колелата при завой. Ще бъде запазена и възможността за поръчка на керамични спирачки, като при модела AMG те ще са стандарт. 


Mercedes-Benz започва да въвежда двигателите с директно впръскване на горивото, като в началото това ще стане само за модела E 350 CGI. Това е малко странно, защото преките му съперници в този клас, BMW и Audi, имат изцяло моторизация с директно впръскване на горивото и Mercedes изостава в тази област. Към 2010 г. ще се появи и първата хибридна версия на Е-Клас E 300 Bluetec Hybrid


По отношение на дизайна на новото поколение Е-Клас промените ще бъдат в стила на най-новите модели на Mercedes, като четирите фара ще бъдат ъгловати. От страни, на равнището на дръжките на вратите, преминава изпъкнала линия, която се повтаря и в долната част на вратите. Броните са доста по-масивни в сравнение с тези на сегашното поколение. 


Като цяло от сегашния доста елегантен стил, новият Е-Клас на Mercedes се измества към по-спортен стил. За това допринасят и по-широката решетка на радиатора, новата форма на отворите за въздух и клиновидният профил на каросерията. Дължината на новия Е-Клас ще бъде малко по-голяма, като ще се приближи до тази на Mercedes-Benz GL

При комби модела автоматично ще се отваря и третото странично стъкло, както и панорамното стъкло на покрива. Задното стъкло ще има щора, която също ще се отваря автоматично. Ще има възможност за поръчка на автоматично отваряне и затваряне на капака на багажника. 

Сред другите високотехнологични системи вероятно ще бъде и такава за разпознаване на пътните знаци, както и система предупреждаваща водача при непреднамерено напускане на пътната лента или система за мониторинг на водача против заспиване.
0 от 500