IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo ще атакува американския пазар и със SUV

Fiat Group си е поставила висока цел. Това е превръщането на Alfa Romeo в печеливша фирма, обяви шефът на Alfa Лука де Мео (Luca de Meo).

Alfa Romeo ще атакува американския пазар и със SUV
За да стане това, марката трябва да повиши продажбите си. Целта е през 2010 г. Alfa Romeo да продава по 300 000 автомобила годишно. За изпълнението на тази цел много се разчита на пазара в САЩ, където Alfa се завръща. 

Естествено е именно на американския пазар да бъде представен и първият SUV модел на италианската марка. Още през 2003 г. от Alfa представиха една концепция, наречена Kamal. 


Именно на нейна база ще бъде създаден бъдещия SUV модел на фирмата. Лука де Мео е реалист. “Вярно е, че продажбите на този тип автомобили намаляват в САЩ, но SUV моделите все пак остават най-подходящи за американския пазара. Дори само поради факта, че при задръстванията ако сте в седан се чувствате заобиколен от чудовища”. 

В Alfa считат, че появата им на американския пазар със SUV ще им придаде повече тежест. По отношение на икономиите на гориво в автомобила ще бъде въведена технологията stop-start и дори в бъдеще ще се мисли за хибриден вариант. 

Компютърният образ на SUV модела на Alfa показва, че в дизайна ще бъдат взети доста от характеристиките на Kamal Concept, като ще има вариант с три и с пет врати. Вижда се също, че това няма да бъде типичен SUV, а по-скоро кросоувър. Този модел ще се произвежда на видоизменена платформа на седана 159. 

Двигателите ще бъдат набор от четирицилиндрови и шестцилиндрови агрегати. Най-силният вариант ще е с V6 с обем 3.2 литра и 24 клапана. Мощността му е 250 к.с. (186kW). Вероятно базисен ще бъде четирицилиндровият бензинов двигател с обем 2.2 литра. Ще има и турбодизелов вариант, който ще бъде с много ефективния петцилиндров агрегат с максимален въртящ момент 400Nm. 

Този модел на Alfa ще срещне много сериозна конкуренция когато се появи на пазара. И Mercedes-Benz и Audi вече показаха в този сегмент GLK и Q5, а Volkswagen и BMW също имат силни участници в него - Tiguan и Х3. Не бива да пропускаме и редица японски и корейски модели в този клас, така че за Alfa Romeo наистина ще бъде трудно, не само в САЩ, но и в Европа.
0 от 500