IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Скоро ще видим модернизирани „тризнаците” от Колин

Съдружието между Toyota и френската група PSA се оказа печеливш ход.

Скоро ще видим модернизирани „тризнаците” от Колин
Продажбите на малките Toyota Aygo, Citroën C1 и Peugeot 107 вървят отлично, като през миналата година бяха произведени близо 308 000 автомобила от трите вида, а за тази година производството ще бъде дори още по-голямо, около 320 000 броя. 

Както е известно френско-японския проект се реализира в чешкия град Колин, като вестите от там са, че „тризнаците” тази година ще преминат през фейслифт, като серийното производство на модернизираните модели ще започне още от декември тази година. 


Както съобщава чешкият ежедневник MF DNES, през обновяване ще минат и трите модела едновременно. Ще се промени главно предната им част, като при Aygo ще бъдат обновени и задните светлини. Първи ще има премиера Citroen C1, който ще видим още в началото на октомври на автомобилния салон в Париж. Въпреки това от Citroen не съобщават никакви данни за евентуалните промени в модела. 

Като цяло производството на трите автомобила в Колин върви добре, като тази година до август са били произведени 220 000 хиляди броя, което е с 15 хиляди повече от същия период на миналата година. В момента на всеки 57 секунди работно време, от завода в Колин излиза един автомобил. Сега японците са се заели да подобрят още повече организацията и един автомобил да излиза на всеки 55 секунди. 

За разлика от други модели, няма спадане в търсенето на малките коли от Колин в Европа. Това се дължи най-вече на растящото търсене на ефективни автомобили с малък разход на гориво, каквито са „тризнаците” от Колин.  
0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    За тризнаците PEUGEOT 107 / CITROEN C1 / TOYOTA AYGO и аз съм чувал за проблеми със въздушните възглавници, както и за доста обръщания по таван.Карах Айго временно и ми беше доста тясна, а не съм висок - 1.83 съм.Багажникът ако може да се нарече така има доста нестандартен капак - отваря се само стъклото, обаче често се разваля а и на Айгото също едвам се затваряше - при дъжд имаше и вода в багажника, а колата беше само на 1 година.Ако имате възможност се насочете към по-голям автомобил.