IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Suzuki ще произвежда серийно Kizashi

През последните 12 месеца Suzuki показа три съвсем различни концепции, но всичките групирани под името Kizashi.

Suzuki ще произвежда серийно Kizashi
Най-новата от тези концепции Kizashi 3 ще стигне със сигурност до серийно производство. Това е стилен седан, показан за първи път през март в Ню Йорк като концепция. 


Прототип на новия седан беше заловен по време на тестове в САЩ, а сега скици на колата бяха изпратени в Европейското патентно ведомство, откъдето изтекоха в интернет. Ако съдим по тях, дизайнерите ще останат близо до първоначалната идея показана в концепцията. 


Все пак някои от основните елементи имат и промени. Предната решетка сега е по конвенционална и вероятно по-подходяща за серийно производство. Същото важи и за задните светлини. 

От Suzuki описват Kizashi като спортен седан от среден клас, който ще има за съперници модели като Honda Accord и Toyota Camry. Колата ще има дължина от 4650 мм, която е със 165 мм по-къса от тази на Camry. В същото време разстоянието между осите ще бъде доста голямо за да даде възможност за комфортно настаняване на пътниците. 


Двигателите за седана Kizashi ще бъдат два бензинови с обем 2.3 и 3.6 литра и един турбодизелов с обем 2.0 литра. Стандартно ще бъде предаването към предните колела, като ще има и версия със задвижване 4х4 AWD. Kizashi ще се предлага и с автоматична скоростна кутия с възможност за превключване на скоростите от волана. 

Kizashi ще бъде произвеждан в съвсем нов завод в Япония, а продажбите ще започнат от 2010 г. първо в Япония и САЩ. След това колата ще се продава и в Европа, като специално за европейските пазари ще се предлагат и варианти хечбек и комби.
 
0 от 500