IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайците разширяват моделния ред на MG

Подновеното производство на MG се посреща добре, естествено най-вече във Великобритания.

Китайците разширяват моделния ред на MG
Ограничената серия на новия MG TF, която сега се продава на Острова, се радва на високо търсене и 80% от 500-те коли, които ще бъдат произведени, вече са продадени. 


MG TF обаче поставя само началото на големите производствени планове на китайските собственици. От 2010 г. китайската фирма SAIC-собственик на марката MG, ще започне производството на няколко нови модели. Първият от тях ще бъде семеен седан от среден клас, който ще бъде създаден на базата на сега произвеждания в Китай Roewe 550. 

След като завърши производството на ограничената серия от новия TF, заводът в Лонгбридж ще започне да произвежда нови варианти на TF, като през 2009 г. ще бъдат произведени около 4 000 броя от спортния автомобил. Неговата цена ще е по-ниска от тази на Mazda MX-5. Макар този модел да се произвежда и в Китай, в Европа ще бъдат импортирани само MG TF произведени в Англия. 

След като се появи версия на Roewe 550 с марката на MG, ще видим и други нови модели на фирмата. Това ще бъдат малък хечбек от класа на Ford Focus, и мини автомобил от класа на Fiat 500. Според изданието BusinessCar след това може да се очаква и модел който да замени поостаряващия TF.
0 от 500