IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Париж Nissan ще се представи с две микро коли

На автомобилния салон в Париж през следващия месец, Nissan ще представи нова концепция, за която от фирмата твърдят, че е предвестник на нов сериен модел.

В Париж Nissan ще се представи с две микро коли
Концепцията се казва Nuvu, съкратено от New View. Това е компактен градски електромобил със седалки в конфигурация 2+1. 

Електромобилът ще бъде произведен на специална платформа и ще има дължина от само 3 метра. Разстоянието между осите му ще е 1980 мм, широчината 1550 мм, а височината 1700 мм. От Nissan обявиха, че ще представят серийната версия на новият си електромобил на автомобилния салон в Токио през следващата година. Продажбите на колата ще започнат първо в Япония и САЩ от 2010 г. 


Nuvu, който ще видим сега в Париж ще носи много от чертите на серийния модел. Изцяло прозрачен покрив със соларни панели върху него и панели произведени с много органични и поддаващи се на рециклиране материали са само някои от характеристиките на бъдещия електромобил. 


Също в Париж, Nissan ще покаже новата мини кола за градски условия Pixo (на снимката). Новият модел има пет врати и може да поеме четирима възрастни пътници и техния багаж. Двигателят на Pixo е с три цилиндъра и работен обем 1.0 литър. 

Размерите на колата я поставят в сегмента на микро автомобилите с дължина 3565 мм, широчина 1600 мм и височина 1470 мм. Pixo ще бъде произвеждан съвместно със Suzuki в индийски завод и ще бъде на пазара през първата половина на следващата година.
0 от 500