IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Insight – нов глобален хибриден модел на Honda

Honda публикува първите снимки и детайли на новата хибридна концепция, която ще бъде изложена на автомобилния салон в Париж идния месец.

Insight – нов глобален хибриден модел на Honda
Концепцията е наречена Honda Insight hybrid. Това е компактен хибриден автомобил, който най-вероятно ще бъде произвеждан серийно още от началото на следващата година и ще се казва Insight. 


Първите впечатления са, че концепцията има някои общи черти в дизайна с FCX Clarity – концепцията на водороден автомобил. Прави впечатление обаче и това, че профилът и прозорците приличат доста на тези на Toyota Prius, главният съперник на Insight. 

Конструкторите в Honda обясняват, че автомобилът е създаден с нисък център на тежестта и достатъчно място за да настани пет възрастни пътници. Използваната хибридна технология Integrated Motor Assist (IMA) ще бъде от последно поколение. При разработката й са успели да постигнат намаляване на разходите, което ще позволи Insight да бъде хибридният автомобил с най-достъпна цена на пазара. 

“Оригиналната Honda Insight представи за първи път хибридната технология в САЩ и се превърна в символ за иновациите и ефективността при Honda”, заяви шефът на японската фирма Такео Фукуи. “Новата Honda Insight ще покаже нови възможности, като в същото време ще бъде достъпен за потребителите автомобил”, обяви Фукуи. 


Продажбите ще започнат първо в САЩ, като това ще стане още през пролетта или лятото на идната година. Предварителната цена на Insight показва, че този автомобил ще струва по-евтино от всички продавани на пазара днес хибридни автомобили. Базисната цена на Prius в САЩ е 21 500 долара, Honda продава Civic Hybrid с начална цена от 22 600 долара. Очаква се Honda Insight да има цена започваща под 20 000 долара. 

От фирмата планират да произвеждат годишно по около 200 000 автомобила от този модел.
0 от 500
  • #6
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Triforce ( преди 16 години )
    Сково всичките японски хибриди ще изглеждат по подобен начин. Това решение е взето от японците, така че няма смисъл да ги обсъждате кой от кого крал. Иначе ХОНДА-та на мен повече ми харесва от бъдещия приус. Когато направят колица 200 коня, да гори градско 3/100, тогава ще задълбочаваме!
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    gi ( преди 16 години )
    Insight se proizvejda predi prius moje da napravite spravka i e purvia xibriden avtomobil. Vijte predi6noto pokolenie i 6e razberete 4e toyote sa krali
  • #4
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    Абе това си е Хонда отвсякъде, само завършека на покрива отзад е същия като на Приус.
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    :) ( преди 16 години )
    Бреиииий . . ама то много готин фейслифта на Toyota Prius . . ооо извинете, това било Honda :D Ако не сте гледали "Атаката на клонингите, сега е момента ;)
  • #2
    3 rate up comment 1 rate down comment
    T ( преди 16 години )
    20 000 долара, ама в САЩ, тук сигурно ще е 30 000 долара.
  • #1
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    Ако пуснат тази кола на цена 20 000 долара в България ще уморят доста модели.