IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Идва новият VW Beetle

Volkswagen планира изцяло нов Beetle, съобщава изданието Auto Express. Новият модел ще бъде по-спортен и с по-привлекателен дизайн.

Идва новият VW Beetle
Дизайнът ще бъде сменен, защото сегашният модeл се оказа атрактивен повече за жените и се оформи като „женски” автомобил на пазара. Сега VW иска да привлече и мъжете с новия Beetle. Колата трябва да бъде на пазара през 2010 г., като за най-големи конкуренти се възприемат Mini и Fiat 500. 


Това което виждате са компютърни образи на колата, които предават насоките в които ще се промени дизайна. Стилът е на купе, с нисък профил на покрива и задна част подобна на тази на новото Audi TT. Автомобилът ще бъде с по-големи размери от сегашния и с по-широка следа. 


Според представители на дизайнерското отделение на VW, новият Beetle ще има „по-изчистени линии и по-агресивен вид”. Промените ще са съществени и разликите със сегашния модел ще бъдат видими. 

Първите дизайнерски студии на новия модел вече са готови и са представени на Борда на директорите във VW за одобрение. Кабината сега е по-обемна и предлага повече място за хора и багаж. Колата ще бъде произвеждана на модулното шаси на Golf VI. Освен версия купе, много вероятно ще бъде разработена и открита версия кабриолет.
0 от 500