IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan ще замести Micra с мини SUV

Появяват се все повече данни за новият малък soft-roader на Nissan, който ще се прави заедно с Qashqai в английския завод на фирмата в Съндерланд.

Nissan ще замести Micra с мини SUV
Новият малък модел ще замени Micra в производството на завода от северна Англия през 2010 г. Сега проектът е все още във фазата на инженерна подготовка и дизайнерски студии. 


Знае се обаче, че колата ще бъде по-дълга от 4 метра, което я прави близка до дългия 4.30 метра Qashqai. Плановете на Nissan са да произвежда малкия SUV в по-големи обеми от Qashqai. За това ще се разчита на привлекателен вид и приемлива цена. Позицията на водача и пътниците ще бъде по-висока, предаването ще бъде 4х4, като при истински SUV модел. 

Според предварителни прогнози, цената на новия малък SUV на Nissan ще бъде по-ниска с около 2 000 евро от най-ниската цена на Qashqai. Така Nissan се надява да избегне грешката направена от Fiat с неговия модел Idea, който макар и практичен има твърде висока цена за мини MPV. Масовите потребители предпочитат за тези пари да вземат автомобил от по-горен клас, макар и с по-бедно оборудване и по-стара технология. 


За този сегмент цената е от решаващо значение. Това е причината в Nissan да се стремят да запазят стойността на развойната дейност ниска. За тази цел разработката ще бъде направена в новия развоен център на фирмата в Ченай, Индия, където се очаква стойността на разработката да бъде до 40% по-ниска от разходите за същата цел във Великобритания или Япония.
0 от 500