IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Chrysler залага на хибридните автомобили

Chrysler изживява затруднения и все още не може да стъпи здраво на крака, но от групата не престават в усилията си да разработват нови технологии и бъдещи модели.

Chrysler залага на хибридните автомобили
Сега стана ясно, че три нови модела електромобили ще бъдат представени пред дилъри на специална сбирка този месец. Един от президентите на Chrysler, Джим Прес (Jim Press), заявява пред изданието Automotive News, че Chrysler разработва нов електромобил с технологията plug-in, който с едно зареждане от стандартната електрическа мрежа ще бъде способен да изминава по 300 мили (480 км). 

Прес обяви, че започват разработките и на водороден автомобил с горивни клетки, но неговата поява е сравнително далеч във времето. „Постигнахме значителен успех при електромобилите, но двигателите с горивни клетки са по-далечна цел, която ще бъде реализирана вероятно от нашите деца”. 

Прес разкри, че Chrysler продължава да има достъп до всички технологии на Daimler AG, защото немската група продължава да бъде собственик на 20% от акциите на Chrysler. Сега американската група изгражда връзки с няколко производители на автомобилни батерии в САЩ и извън страната. 


В края на миналата година в Chrysler откриха ново подразделение наречено ENVI, което отговаря за разработката на хибридни и електромобили. Според Джим Прес след време всички модели на Chrysler ще бъдат хибридни. 

В много напреднала фаза е разработката на електромобила Dodge Zero (на снимката), спортен модел, чиято концепция беше показана тази година на изложението в Детройт.
0 от 500