IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW подготвя и Golf VI Variant

На няколко пъти бяха хващани прототипи на новото поколение Golf Variant (комби), но те винаги бяха с тежка маскировка.

VW подготвя и Golf VI Variant
Сега за първи път се появява компютърен образ на модела, който е създаден от хора участващи в разработката. Така придобиваме ясна представа за това какво можем да очакваме от бъдещия комби вариант на Golf VI. 


Първоначално от VW бяха решили този вариант да липсва в шестото поколение н Golf. След това промениха решението си, защото проучване показа, че голяма част от хората очакващи новия Golf правят това и заради нова комби версия. Наред с това в този клас Ford, Opel и др. вече пуснаха свои нови комби модели, които са на пазара. Сега във VW работят усилено за да представят и VW Golf Variant. 

Двигателите няма да бъдат променяни в сравнение с тези предлагани с хечбека. Това означава четири нови бензинови двигатели с мощност от 80 до 160 к.с. и два дизелови агрегата с мощност 110 и 140 к.с. В интериора на новия Golf комби ще видим нови решения за багажа, задните седалки ще се регулират и ще могат не само да се сгъват, но и да се изваждат изцяло от купето. 

Засега този комби модел ще се продава само в Европа, докато в САЩ ще се появи нова версия на Jetta wagon. Очакваме продажбите на Golf Variant да започнат около година след началото на продажбите на хечбека, стартиращи към края на тази година.  
0 от 500