IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

ЕVO – Audi R8 vs Audi RS6 Avant

Британското автомобилно списание EVO противопостави два от супер моделите на Audi за всички времена.

ЕVO – Audi R8 vs Audi RS6 Avant
Audi RS6 Avant срещу Audi R8 – кой е по-бърз? Дали това е семейното комби задвижвано от V10 с мощност 580 к.с. или супер спортния автомобил с мощност 420 к.с.? 


Според официалните данни на немския производител ускорението на двата автомобила от място до 100 км/час е идентично – 4.6 секунди. Същото се отнася и до ускорението до 200 км/час – 14.9 секунди. Това се видяло странно на редакторите от EVO и те направили свой собствен тест. 

Спринтът на R8 бил по-бърз в сравнение с този на RS6 Avant до към 90 мили в час (около 145 км/час). За Audi R8 са били потребни 4.1 секунди за да постигне от място 100 км/час и 8 секунди за да постигне 90 мили в час (145km/h), докато за Audi RS6 Avant до 100 км/час са били нужни 4.3 секунди, а до 145 км/час 8.3 секунди. 


От 145 км/час нагоре обаче, започнало да се проявява предимството на комби модела с по-висока мощност. От място до 120 мили в час (193 км/час) за RS6 Avant били нужни 13.8 секунди, а до 150 мили в час (241 км/час) - 23.0 секунди. За Audi R8, съответно 14.6 и 25.0 секунди. ). При спринтът на 400 метра (четвърт миля) двете коли показали еднакъв резултат - 12.7 sсекунди. 


Audi R8 се представя много по-добре при тестовете за скорост постигани на определена степен на предавка. Ускорение от 50 до 70 мили в час на четвърта R8 постига за 3.4 секунди, което е по-бързо с 0.3 секунди от времето на RS6, от 110 до 130мили в час на шеста предавка времето на R8 е 7.2 секунди, или с 2.6 секунди по-бързо от това на Avant. 

При спирачната сила също по-добре се представя спортния автомобил, но предвид много по-ниското му тегло това не е изненада. От 100 мили в час (160 км/час) R8 спира на място за 4.1 секунди, докато на RS6 Avant за същото са нужни 4.3 секунди. 

Списание EVO е извършило тестовете на двете супер аудита на пистата Autodrome в Бедфорд. Една обиколка от нея R8 направил за 1 мин. 26.5 секунди или с 1.4 секунди по-бързо от RS6 Avant. 

Като цяло резултатите от теста дават предимство на R8. Но преди да правите крайни заключения помислете – сравняваме чисто спортен автомобил с едно луксозно, семейно комби, което побира купища багаж и пет души. Дали пък резултатите на комбито не са по-впечатляващи?
0 от 500
  • #27
    0 rate up comment 0 rate down comment
    J. ( преди 16 години )
    Мисля, че водите напълно безмислен спор от рода на: кой е по, по, най? Хубавото е, че вече спора не се води само между фенове на Мерцедес и БМВ, а вече десетина години Ауди много здраво настъпи в луксозния сегмент и се намеси...В крайна сметка само потребителите печелим от тази засилваща се конкуренция.А за заядливите: карам БМВ, но ми харесват и Ауди, и Мерцедес... На бялото черно не може да се каже...:)
  • #26
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    както се вижда комбито изощо не е слабо в завоите щом като е изостанало само със една секунда на обиколка. Все пак R8 е ниско и леко, легнало на пътя и е тип болид. А RS6 е като семейно комби. Както са писали авторите на статията може би успеха на комбито е по-голям въпреки изоставането със секунда. Все пак за комби е невероятно добре. Овации за Ауди.
  • #25
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    MclarenF1/627 първо да ти кажа ,че се говореше за SLR Макларън ама приемам ,че си неграмотен и *** и не си го прочел. Второ Макларън ако не знаеш вече Мерцедес ги изгони с шутове.. и трето моторите във Ф-1 нямат нищо общо с Макларън а са разработки на Мерцедес. Така ,че тоя макларън си го наври отзад. А относно леката кола Макларън Ф1 тя си е с мотор Мерцедес и тая кола изобщо не е за каране по пътя. Тя ако не знаеш е само с една седалка централно разположена а Бугати Вейрон само пак да ти кажа е широка и конфортна с огромни две седалки. А не се гънеш свит. И пак Вейрона омита като спрял Макларъна.
  • #24
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    VAG са силни защото развиха фалирали компании. Единствено Ауди си е от 60 години във Фолксваген останалите марки ги купиха преди 20-25 години. и те бяха фалирали но умните инжинери на Фолксваген ги съживиха и те отново са на върха. А да ти кажа ,че няма БМВ М5 с 730 коня това е най-смешния виц ,който съм чувал .. Момченце спри да се излагаш с лъжи и измишльотини. Че вече изкара Феновете на БМВ супер ***.. ха ха М5 бил с 730 коня ха ха ха.. Ти си *** лъжеца миризлив признавам.. ха ха ***.. Я ни пейстни инфото .. няма от къде обаче глупакооо
  • #23
    0 rate up comment 0 rate down comment
    MclarenF1/627 ( преди 16 години )
    Момко гледай си фолксваген-труп и си мисли за тях прекрасни работи остави Mclaren защото прехвалените ти моделчета които описваш и наи вече черешата ли ягодата ли Бугати защото при характеристиките които има е просто смешен автомобил спрямо F1. Да сега сигурно ще гракнеш че пишеш за SLR но все пак не се занимавай с компанията Mclaren!
  • #22
    0 rate up comment 0 rate down comment
    WickedSixD ( преди 16 години )
    Тва е пълната глупост. На завойте с комби с такава мощност освен да се утрепеш друго няма да стане. Ако ще да е с 1000 системи за стабилност 4х4,6х6... мн тъпо да монтираш такъв двигател на комби и да оставиш най-големия си "спортист" R8 с двигател 420 коня нали?
  • #21
    0 rate up comment 0 rate down comment
    WickedSixD ( преди 16 години )
    Точно феновете на Ауди са ограничени,те ако четяха нямаше въобще да харесват марката де.БМВ М5 G-Power 730hp ИМА и него няма как да го видиш в официалния сайт на БМВ!omg колко си *** как може да го търсиш там...VAG се развива щото се обедини с 10000 марки,а не защото Ауди са мн велики.Така че айде без глупости.
  • #20
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    Нищо впечатляващо няма. Пуснете това комби по завоите и ще се наака.
  • #19
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    Явно ,за да си фен на БМВ има задължително условие. Трябва да си много *** и никога да не четеш . А кото прочетеш истина трябва да я наречеш лъжа. ха ха Вече като видя баварец ще знам ,че тоя дето го кара е ***. А на Z само ще му кажа да прочете това. и после да говори кой е лидера в луксозния клас. И дали въобще е спомената марката БМВ.: http://news.expert.bg/n164573/
  • #18
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    thsw ти нормален ли си? Или си от някоя психиатрична болница? БМВ нямат такъв модел М5 730 коня. Някой много здраво те е излъгал. Отворих и германската офицялна страница на БМВ и за М5 дават само един мотор от 507 коня. Спри да си пишеш лъжите. От това само доказваш колко си ***.