IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus готви нови модели в семейството на IS

От известно време се говори за нов кабриолет на Lexus с подвижен твърд покрив.

Lexus готви нови модели в семейството на IS
Той ще бъде в моделния ред на IS, като от време на време се появяват и шпионски снимки от тестове на автомобила. 

Най-новите информации за този модел сега идват от японската фирма, като става ясно, че няма да има гореща версия IS-F за кабриото, а премиерата му ще бъде още следващата година. 


Неговият силует със сгъваем покрив ще остане близък до този на стандартния седан. Когато обаче покривът се сгъне, колата ще изглежда съвършено различно. Покривът се сгъва и разпъва автоматично. 

Най-вероятно двете открити версии, обозначавани като IS250C и IS350C, ще имат за двигател бензинов V6, пише холандското издание AutoTelegraaf. 


Кабриолетът в семейството на Lexus IS ще видим през следващата година, като най-вероятно премиерата ще бъде още през януари в Детройт. Продажбите в Европа ще започнат от март. 

Пазарният успех на модел IS дава право на Lexus да добавя нови членове на това семейство. Напоследък се говори за нов спортен хечбек, който да се намеси на пазара в Европа в класа на BMW 1 и Audi A3. Това обаче ще стане по-късно, след появата на кабриолета.
0 от 500