IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Москва Opel излага Corsa GSi

На автомобилното шоу в Москва, на щанда на Opel може да се види и „гореща” версия GSi на Corsa.

В Москва Opel излага Corsa GSi
Това е по-слабата от двете „горещи” версии на малкия хечбек, по силната е Corsa OPC. Opel Corsa GSi е с бензинов двигател с обем 1.6 литра и мощност 150 к.с. Максималният въртящ момент е 210 Nm. 


Ускорението на Corsa GSi от място до 100 км/час е за 8.1 секунди, а максималната му скорост е 210 км/час. Автомобилът е със спортни допълнения на купето, но се различава от OPC. 

Окачването е по-стегнато, колата е приближена до пътя. В оборудването стандартно влизат система за контрол на стабилността, климатик и електрически прозорци и огледала. 


Тази версия на Corsa остана почти сама в този „полу спортен” сегмент на пазара (мощността й е с 42 к.с. по-малка от тази на OPC). С такава мощност от 150 к.с. доскоро на пазара беше и Ford Fiesta ST, но с появата на новото поколение на Fiesta се чака и нова версия на ST. Повечето други фирми пуснаха по-мощни, но разбира се и по-скъпи версии на “горещите” си модели от този клас.
0 от 500