IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar сменя радикално стила на новия XJ

Следващият модел в групата на купетата с четири врати ще бъде Jaguar XJ.

Jaguar сменя радикално стила на новия XJ
Да, да, това което е пред нас от поредните шпионски снимки определено не е силует на купе. Но изпитанията са в твърде ранен стадии и всяка каросерия сега е добре дошла за „муле” на новия модел. 


Според добре информирани източници, цитирани от автомобилната преса, фирмата ще изостави консервативния дизайн и при най-луксозния си седан. Традиционният дизайн на Jaguar има успех сред определена група купувачи, но те стават все по-малко дори и в Англия. Продажбите на луксозния седан през последните години падат непрекъснато. Това е причина да се мисли за генерална смяна в стила на новото поколение на луксозния седан. 


Същите източници от Jaguar казват, че бъдещето купе с четири врати ще бъде инспирирано от Maserati Quattroporte“, но ще има по-добър вид от него. Срокът за въвеждане на пазара на новото поколение на Jaguaru XJ е 2010 г. Преди това да се случи, вероятно през есента на следващата година, ще видим концепция наречена C-XJ, която ще представи бъдещото купе с четири врати. 

Проектът обозначен като X351 вече се разработва под пълна пара във фирмата. Мисли се и за хибриден вариант на бъдещето купе. От фирмата съобщиха, че този модел, последният в който дял ще има и Ford, ще бъде с доста кратък жизнен цикъл, защото още през 2016 г. ще се появи съвсем ново поколение на XJ, първото което ще бъде създадено без конструкторската помощ на американците.  
0 от 500