IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Chevrolet представи официално Cruze

General Motors публикува първите официални снимки и детайли за новия Chevrolet Cruze, който ще има световна премиера през октомври в Париж.

Chevrolet представи официално Cruze
Този модел се присъедини към наскоро показания седан Opel Insignia, като и двата ще бъдат от глобалните модели на групата. И двете коли ще се продават в Европа, в САЩ и Азия, както и на много други пазари. 


Chevrolet Cruze ще се продава в Европа от март 2009 с два бензинови и един дизелов двигател. Бензиновите двигатели ще бъдат с обем 1.6 и 1.8 литра, с мощност съответно 112 к.с. (82kW) и 140 к.с. (103kW). 

Двата агрегата са с променливо време за отваряне на клапаните, което подобрява представянето на автомобила и потреблението на гориво. Турбодизеловият двигател е с обем 2.0 литра, мощност 150 к.с. и максимален въртящ момент 320Nm. Стандартна ще бъде механичната скоростна кутия с пет степени, но автомат с шест степени ще се предлага също. 


Северноамериканската версия на Cruze ще замени сегашното поколение на Cobalt и ще има свой собствен набор от двигатели. Американската версия ще има за базисен бензинов турбодвигател с обем 1.4 литра, който според производителите ще има разход 5.9 литра извън града и 7.8 литра при градски условия. 


На азиатските пазари Chevrolet Cruze ще се продава с марката на Daewoo и ще се появи по същото време по което ще видим и американската версия.
0 от 500