IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai ще прави и американски вариант на i10

Hyundai възнамерява да продава на пазара в САЩ малолитражния си модел i10, която се произвежда в Индия.

Hyundai ще прави и американски вариант на i10
Сега на пазара в тази страна малкият Hyundai се продава за 7 800 до 11 200 долара, съобщава изданието Automotive News. Тази цена на американския пазар е малко по-ниска от цената на Honda Jazz/Fit и малко по-висока от цената на Smart FordTwo. 


Анализите на корейската фирма показват, че търсенето на този тип автомобили в САЩ ще расте заради високите цени на горивата. За да може да продава i10 в САЩ обаче, Hyundai трябва да доработи и модернизира този автомобил и най-вече системите му за безопасност, за да отговарят на изискванията в Америка. 


Промените ще увеличат собственото тегло на мини колата със 180 кг, като то ще достигне до 1050 кг. Още в базовия вариант американската версия на колата обаче ще предлага ABS, система за достъп без ключ и две въздушни възглавници. 

Двигателите най-вероятно ще останат без сериозни промени. По-слабият е с обем 1.1 литра и мощност 66 к.с., а по-силният е с обем 1.2 литра и мощност 80 к.с. Средният разход на гориво и при двата двигателя не надхвърля 4.5 – 5.0 литра на 100 км. 


Интересно е, че i10 ще се продава в САЩ под марката на Kia, защото в Америка изграждат имидж на Hyundai като по-скъпа и престижна марка (особено след появата на седана и купето Genesis). 

Малкият Hyundai i10 се произвежда в Индия и в европейска версия, но се очаква още от следващата година този модел да бъде произвеждан в европейския завод на Hyundai, който фирмата строи в Чехия.
0 от 500