IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бронирана версия на BMW X5 Security

Най-новата версия на брониран автомобил предлаган на пазара, сега идва от BMW и е създадена на базата на SUV модела E70 Х5.

Бронирана версия на BMW X5 Security
Автомобилът е наречен X5 Security и удовлетворява изискванията за сигурност на балистично ниво VR4. Това означава, че може да предпази пътниците от огнестрелно оръжие до калибър .44 Magnum. 


Ключов елемент в производството на този модел е здравината на материала, като стоманата и стъклата са устойчиви срещу куршуми, а стъклата имат дебелина 22 мм. Други системи за сигурност включват камера за наблюдение на пространството около колата и специална система за комуникации. 


Автомобилът може да защити пътниците в случай на грабеж, отвличания, кражби и може да устои на взрив от малка мина. BMW X5 Security e произведен изцяло от BMW и може да се поръча директно от дилърската мрежа на фирмата. Автомобилът запазва първоначалните си динамични качества, като двигателят и шасито са модифицирани за да отговарят на увеличеното тегло. 


Двигателят е V8 с обем 4.8 литра, максимална мощност 355 к.с. (261kW) и максимален движещ момент 475Nm, наличен от 3 400 об/мин. Въпреки добавените килограми от системите за сигурност, X5 Security може да ускори от място до 100 км/час за 7.5 секунди и да постигне максимална скорост от 210 км/час. 

0 от 500