IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia показа Sportage модел 2009

Kia модернизира своя компактен SUV модел. Автомобилът е преминал през фейслифт и ще го видим обновен като модел 2009.

Kia показа Sportage модел 2009
Като цяло промените не са големи във външния вид, а към сегашните двигатели се добавя и един нов дизелов агрегат. По този начин се търси по-висока конкурентоспособност спрямо модели като лидера в този клас Toyota RAV4 и „роднинския” Hyundai Tucson. 


Външния вид на Sportage е променен с нова радиаторна решетка, нови брони и арки над колелата. Стандартните лети джанти са с нов дизайн. 


В интериора промените са по таблото, което е с нов дизайн. Седалките са изработени от нови материали. Волана също е нов. Появила се е възможност за деактивиране на предната въздушна възглавница, което позволява на седалката до водача да се разположи и детска седалка. От Kia заявяват, че е подобрена и системата срещу кражба на колата, която сега дава по-висока сигурност. 


Базисен за модела ще бъде познатият двигател с мощност 141 к.с. (105kW) като движението се предава само към предните колела. След него идва турбодизелов двигател с мощност 150 к.с. (112kW). На върха ще бъде бензинов V6 с обем 2.7 литра и мощност 175 к.с. (130kW), който ще се монтира на версията с предаване 4х4. 

Обновената Kia Sportage ще се продава в Европа през есента.
0 от 500