IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Миниатюрната Toyota iQ ще влезе в серийно производство до края на годината

Разработката на Toyota iQ напредва бързо. Бъдещият конкурент на Smartu ForTwo ще влезе в серийно производство още до края на тази година.

Миниатюрната Toyota iQ ще влезе в серийно производство до края на годината
Автомобилът който има по-малки размери дори от Toyota Aygo, според плановете на японската фирма ще заеме важно място в сегмента на градските микро автомобили. 


На тези неофициални снимки се вижда серийната версия на най-малкия модел на Toyota за първи път в действие. С дължина малко под 3 метра (2985 mm) и разстояние между осите от точно 2 метра, автомобилът наистина е сред най-малките произвеждани на света. 

Целта на Toyota обаче е, да предложи възможно най-много място в купето на базата на тези размери. Затова са използвани няколко интересни решения. Резервоарът за гориво е с плоска форма и е вграден в пода на автомобила, облегалките на предните седалки са дебели само 40 мм, диференциалът е нова конструкция, което е позволило изнасянето на предните колела възможно в най-предна позиция. Климатичната система е с миниатюрен компресор и заедно с отоплението и скоростната кутия са намерили място в отсека за двигателя. 


Това са част от решенията, помагащи на Toyotě iQ да използва възможно най-ефективно мястото с което разполага. Интересен е и фактът, че от Toyota са сигурни, че за този модел ще получат максималните пет звездички в теста за сигурност Euro NCAP.
0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Triforce ( преди 16 години )
    Коментар номер 1 може само да пробвам да шофира в задръстване с Лимузина над 5 метра, пък аз ще си карам IQ-то. И аз не харесвам малките автомобили, но напоследък е толкова пренаселено, че това е много добро решения за не много голям град.
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 16 години )
    Очаквайте следващ модел по-малък от iq и накрая велосипед